Presentator Joël Ferdinandus vertelt over de Indische roots van zijn familie. Fotograaf: Patrick Patisfaction

Aftrap project Rotterdam en Nederlands-Indië

Aftrap project Rotterdam en Nederlands-Indië op 21 juni 2023 in Ballroom op de Witte de Withstraat.

Fotograaf: Patrick Patisfaction

Voorzitter Heritage Retrievers Roberto Romello, directeur bestuurder Evan van der Most, lid Hugo Bongers, zakelijk directeur bestuurder Arthur Rikkelman, vormgever en website designer Bo van Hoorn en penningmeester Laise Sanches.
Presentator Joël Ferdinandus vertelt over de Indische roots van zijn familie.
Arthur Rikkelman start het nummer Black Eyes Rock uit 1960 van de Tielman Brothers in. Pure Indo-rock vol weemoed, berusting, melancholie die ineens in de versnelling gaat. De Indo-rock was eerst in Duitsland bij de daar gelegerde Amerikaanse militairen populair en brak pas later door in Nederland.
Joël Ferdinandus interviewt initiatiefnemer Evan van der Most over het waarom van het project.
Tenny Tenzer voorzitter stichting Herdenking 15 augustus regio Rotterdam vertelt over de Floating Pasar die dit jaar voor de tweede keer gaat plaatsvinden.
Curator Joop de Jong over hoe er op 15 augustus in het Maritiem Museum in samenwerking met Stadsarchief Rotterdam een inzameldag voor beeldmateriaal komt en hij daar aan het eind van het jaar een online tentoonstelling mee gaat samen stellen.
Rick Arnold vertelt over veteranen die hij tegenkwam op een terras in Rotterdam die in Nieuw Guinea in 1959 onder zijn vader gediend hadden.
Nadat stadsarchivaris Jantje Steenhuis had verteld waarom het project zo belangrijk is voor de geschiedschrijving van de stad, bood zij de bezoekers een exemplaar aan van het boekje Vergeten Vergeten Verhalen.
Laise Sanches.
Sarojini Lewis vertelt over een project over haar familiegeschiedenis gelinkt aan de Noord Molukken en Ternate.
Bo van Hoorn vormgever en website designer van Heritage Retrievers. Fotograaf: Patrick Patisfaction
Bo van Hoorn vormgever en website designer van Heritage Retrievers.
De leden van de raad van toezicht van stichting Heritage Retrievers met Hugo Bongers, Laise Sanches, Aziz Yagoub en Roberto Romello. Fotograaf: Patrick Patisfaction
De leden van de raad van toezicht van stichting Heritage Retrievers met Hugo Bongers, Laise Sanches, Aziz Yagoub en Roberto Romello.
Scott Kannekens, Steven Koerts, Evan van der Most en Tenny Tenzer. Fotograaf: Patrick Patisfaction
Scott Kannekens, Steven Koerts, Evan van der Most en Tenny Tenzer.
Deel dit bericht: